Feministiskt "tjat" <3

Nej, det handlar inte bara om att kvinnor får lägre lön för samma jobb generellt. Det handlar om mycket annat. Om sexism och om hur synen på kvinnor och män är helt olika, bland annat(!!).

Tittade på en mycket härlig video på Youtube idag med Syster Sol & General Knas. Två hur sköna människor som helst, enligt min mening. Men stämningen blir inte lika munter längre när jag ser kommentarerna som videon omges av. Det är inte negativa kommentarer i sig. Men hur olika många kommenterar är beroende på om de skriver om Syster Sol eller Genereal Knas och hur rent av sexistiska vissa är, är inte häpnadsväckande, men helt förfärliga i en feminists synsätt. 


General Knas beskrivs som "tung" och "grym", bedöms för sina prestationer. Medan Syster Sol däremot, beskrivs som "sexig", "galet snygg" och för att ha den "sexigaste/hetaste rösten". En och samma person skriver till och med i en kommentar att "Syster Sol är riktigt sexig, och GK levererar som vanligt! ". 

Är det bara jag, eller skiljer det sig inte lite på hur man ser på dessa artister? & vad beror det isåfall på? Beror det på deras kön och därav deras förväntningar som följer med dessa? Mycket troligt. För i dagens samhälle handlar ju allt om att kvinnan ska vara vacker att titta och lyssna på, utan en massa tjat och gnat. Medan mannen kan göra ett bra praktiskt jobb, som artist eller som någonting annat.

Äckelsamhälle.  


RSS 2.0