Vad press kan åstadkomma

Jag ser på mina blanka stirriga ögon i den stora hisspegeln

Det ser ut som att jag är på väg att börja gråta.

Kanske är jag det, fast att jag håller det kvar inom mig, gråter inombords.

Jag tänker att de andra i hissen tror att något hemskt har hänt.

Att någon nära precis har gått bort, att jag separerat ifrån någon.

Men det enda jag har gjort är att ha handlat på ICA Maxi.

 

Ett år senare mår jag fortfarande dåligt över det förflutna.

Sjukdomen, utmattningsdepressionen, den kommer när jag minst av allt behöver den.

Jag gråter på det samhälle som pressar mig till att leva ett liv som jag inte vill leva.

Som pressar mig att följa ideal som jag inte orkar uppnå.

Stressen gör mig galen, yr och gråtfärdig.

Men det värsta av allt är att se mig själv såhär.

Det får mig att vilja gråta ännu mer.


Veggie for life

Drömde mardrömmar om kött en natt

Övervägde att äta burgaren
Höll den i handen
Fick ångest
Det vände sig i magen
Började gråta febrilt


 
 


-

Det var vi som var där

Klockan 22:17

Vi lyssnar på hurts

Vi lyssnar på kent, håkan, flowers in the air

Vi diskuterar plagiat
Du dissar
Hon gillar, älskar
Vi spelar gitarr
Dricker saker som smakar after eight
Älskar musiken som spelas
Byter, frågar, skrattar
Pratar skola, goda tider, åldersnoja
Vi mår, vi mår, vi mår & snart ska vi gå ut och älska livet som aldrig full(förr). Bara du & jag. Tror jag.

Vi åkte till Medborgarplatsen
Var på det ställe där han dog
Samma tid, nästan samma plats
Vi var tio meter ifrån
Men vi märkte inget
03:47
Vi badade igen
Jag trodde jag hade nyktrat till
Det hade jag inte
Allting snurrar i sängen
Vi hade kul ikväll
Allt var över förväntan
Detta måste göras om igen
Allting måste göras om igen
Jag & Jojo gjorde en egen pod
Fan vad kul att lyssna imorn
Nu har jag druckit vatten
GodnattGoda gärningar som (o)gillas

Precis som att hoppet är det sista som lämnar människan så är misstänksamheten och överlevnadsinstinkten det första som uppkommer hos en.

Detta kunde nog bevittnas ganska tydligt hemma hos oss ikväll då vi i dryga tio minuter sprang omkring och tjöt i lägenheten, enbart på grund av åsynen av en ung man, omkringvandrandes på innergården och såg till synes ut att behöva komma in i lägenhetshuset. Visserligen var klockan halv två på natten när just detta hände, men det tog ändå dryga tio minuter innan jag hade samlat tillräckligt mycket mod för att öppna den franska balkongen för att fråga om han behövde hjälp.

Det visade sig att den unga mannen varken var någon våldtäktsman, yxmördare eller stalker, utan endast en helt vanlig kille som morgonen därpå skulle flytta dagen efter och helt enkelt hade glömt att ta med nycklarna till lägenheten. Det var vad han sa i alla fall, och ska jag följa de tankebanor som jag och min vän formulerade efter detta nattliga möte så borde vi ändå utgå från att människor är goda samt att vi borde göra det som vi själva hade velat att någon skulle göra för oss. Det låter klyschigt, det håller jag med om. Men hur ofta fullföljer vi verkligen detta i verkligheten och vilka sammanhang relaterar vi till när vi hör uttrycket?

Visserligen gjorde jag det rätta idag och det finns utan tvivel många andra som gör minst lika fina vardagsgärningar (som egentligen borde vara självklara). Men jag tycker ändå att vi kan bli bättre, mycket bättre.”

I Min Sanning på SVT berättade Henning Mankell att när han var liten sågs girighet som en synd och givmildhet som en dygd, medan det idag snarare är tvärtom. Jag tycker det sammanfattar dagens samhälle ganska bra och visar också på hur dåligt de gamla klyschiga uttrycken - och rent av värderingarna - faktiskt stämmer överens med dagens mentalitet bland gemene människa. När Josefin häromdagen gav pengar till några hemlösa så var det folk som blev uppenbart förvånade och såg helt och hållet ogillande ut??? Hur kan människor reagera så när en gör någonting så pass godhjärtat? I sådana situationer blir jag arg på samhället och misstänker att det har med dagens rasism att göra. 


Fulla iskalla hjärtan

Jag är iskall
Vi går mot t-banan
Går av vid fridhemsplan
Shottar minttu
Sätter upp lappar
Du spyr utanför baren
Kommer inte in
Går till nästa
Får ej vara kvar
Går ut för att gå hem
Går längs vattnet
Jag badar i ett smustsigt kallt 
Får hjälp med att spy
Du kör mig i en kundvagn
Vi ramlar, jag ramlar, får skrubbsår
Vi pratar slaviska språk med varandra

Lindar en morgonrock omkring mig Får värmen tillbaka Ligger i en soffa Lyssnar på dina ord om ditt liv Känner lukten av äppelcidervinäger Tänker på spyan som ligger någonstans längs Hornbergs strand Vid något fancy hus som inte förtjänar sin fancitet Jag är iskall Du är iskall Du blev nerputtad Jag blev det inte Jag såg dig inte För jag låg i ditt knä Lyssnade på dina historier Jag var iskall Du var iskall Vi vill hemåt Går hemåt när vi ser er

Du stack hål

Du stack hål i min hud
Fick mig att blotta mitt inre röda
 
Nu har jag bott på Kungsholmen i en månad och en dag, och hittills har jag överlevt som ni kan se:

 
Trivs mycket bra ärligt talat, trots att jag saknar familjen och Hållnäs. Men men, det hör väl till antar jag och tur som jag har så åker jag upp dit, till Hållnäs, imorgon för att fira den här fina lillebrodern:
 
 
 
Som ni kanske såg så piercade jag mig igår också. Lisette som bland andra var här kan pierca, men hade dock inte med sig någon kanyl, så det hela skedde med hjälp av ett häftstift. Det gick bra, jag lovar!!! Tog lite tid bara, men jag härdade ut. Hade en kulig kväll i alla fall. Den blev dock inte som jag trodde att den skulle bli, men det var ok!Har även skrivit en hel del de senaste veckorna, så tänkte lägga upp de texterna/dikterna i separata inlägg. 

Hej å hå!

En vecka på egna ben

Mycket har sannerligen hänt på en vecka här på Kungsholmen. I fredagskväll steg jag ut ur kusinens bil, förväntansfull och glad, då jag för första gången skulle få stå på egna ben, jag skulle flytta in i "min" lägenhet. Precis som vi hade planerat stod Linnea tålmodigt och väntade på trottoaren utanför hyreshuset. Hyreshuset och vårt blivande hem, för åtminstone ett år framöver.

 

 

Nu en vecka senare har det hänt obeskrivligt mycket. Hela livet har förändrats totalt. Att just detta skulle hända kunde jag aldrig ha drömt om för ett halvår sedan. Att jag dessutom har haft turen att flytta ihop med två underbart trevliga, roliga och mysiga tjejer är helt galet! Jag kommer definitivt att trivas. Kanske nästan lite för bra för studiernas bästa. Sitter ju såå mycket hellre och dricker te vid köksbordet eller lyssnar till gitarrspelande i soffan med dem. Men jag hoppas att jag hittar ett sätt att balansera nytta och nöje, det måste jag göra.

Hela helgen efter inflytt spenderades med att städa hela lägenheten samt packa upp allt ur flyttkartongerna. En minst sagt flyttkaosad helg!

 

 

Då var det bara jag och Linnea i lägenheten, men på söndagen kom även Josefin, med resväskan i ena handen och gitarren i den andra och med ett trött men sprudlande leende på läpparna!

På måndagen inleddes mitt program som jag eventuellt ska gå i tre år, om jag inte byter linje med tiden. Är fortfarande lite osäker på vad jag faktiskt vill. Men det verkar i alla fall jättekul. Dock stressande med tanke på att de vill att en ska studera 50(!)h/vecka. Mina kurskamrater verkar i alla fall grymma och av sju personer som jag pratade med var tre av dem veggies; en vegan och två ovo-vegetarianer, vilket kändes mer än härligt! På eftermiddagen drog jag iväg på en shoppingrunda, i jakt på grejer till lägenheten. När jag handlat mitt drog jag och mötte Linnea på andra sidan stan för att köpa en byrå som jag även kan använda som "skrivbord" i mitt rum.

 

 

På tisdagen var jag "ledig" från universitet, så jag fixade och grejade återigen i lägenheten och försökte även plugga. Var dock fortfarande otroligt trött efter dels helgens kaos, dels efter den långa shoppingrundan dagen innan. Så det gick sådär med pluggandet om jag ska vara helt ärlig. Kom väl igång i alla fall. Sen kom Josefin hem från skolan och vi började diskutera när ett IKEA-besök skulle passa oss. Vi tänkte att onsdagen skulle passa bäst först, men sen körde vi en spontantripp samma kväll ändå. En tripp som tog oss sammanlagt fem timmar, haha. Hur lyckades vi ens? Förstår inte vad vi gjorde för något. Vi åkte dit, plockade på oss det vi skulle ha, köpte kakor, choklad och äppelmust, släpade ut alla våra grejer och drog hem. Men men, måste säga att det var grymt kul ändå. Allt släpande av grejerna och när vi skulle ta oss på och av buss och tåg med allt och när vi var så trötta att vi var nära på att sno en kundvagn att dra allting i. Och våra förbud mot att gäspa, haha. Första IKEA-besöket sedan inflytt - helt klart godkänt! Och gulliga Linnea då som hade förberett med te och nybakta scones när vi trötta kom hem därifrån, så himla snäll! Var en mycket mysig kväll med astrologiprat vid köksbordet!

 

 

På onsdagen var det föreläsning för andra gången. Jag var grymt trött, men kämpade mig dit och stannade även kvar en stund efteråt för att äta lunch och snacka lite med mina classmates. Jag däckade dock när jag kom hem då jag inte kunde hålla ögonen öppna i mina försök till att plugga. Blev inget plugg sen heller då jag vaknade precis innan middagen som Linnea hade lagat åt oss. <3 Träffade även hennes kompis som var på besök. Efter middagen färgade Josefin håret på mig och sedan satt vi och myste i soffan med tända ljus och spelade gitarr, lite flöjt, osv. Sen kom Josefins vän från Umeå, så vi satt och pratade tills sent och ja, på den vägen var det. Bra dag trots huvudvärken och tröttheten innan powernapen!

 

 

Igår (torsdag) var jag hemma från universitetet igen och pluggade inför seminariet som jag hade idag. Det var skönt att ha hela dagen ledig för att bara plugga. Eller nej just det, mötte upp en tjej som sålde kurslitteratur till mig och sen hade vi lite av en torsdagsfylla på kvällen, hehe. Satt ute på balkongen och njöt i solnedgången, spelade gitarr, sjöng och lyssnade på musik. Så ja, det kanske inte blev såå mycket pluggande ändå, men jag känner ändå att det är legitimt att inte hinna plugga så mycket allra första veckan, med tanke på hur mycket det har varit med flytten och så vidare. Har varken funnits så mycket tid eller ork. 

 

 

Idag blir det att gå ut med mina girls. Ska på fest på universitetet, niiice! 

Ha en bra kväll allihopa! Det ska jag/vi ha! 

 


RSS 2.0