"Nya" kläder!

Igår tittade jag & syrran igenom en massa gamla kläder från mammas och mormors tid. Det var väldigt intressant må jag säga. Vi provade och roade oss i all evighet och vissa saker var faktiskt ganska häftiga som jag snodde åt mig, busig som jag är. Kommer bli en liten vintage-girl nu! Tycker det är häftigt med lite udda kläder, att ha på sig något som man vet att ingen annan har på sig, osv. Ska bli kul att hänga in dem i garderoben och variera sig lite! 

En Rasmus, flera Rasmusar


Vår grekiska middag

Mamma gjorde en otrooooligt god middag idag! Citronsaften som jag pressade över var pricken över i:et!


Mat - min stora passion!

I söndags vare dags för vegetariskt igen. Jag gjorde en sås jag brukar göra till kyckling, men använde quorn istället. Det blev faktiskt riktigt lyckat! Blir lika glatt överraskad varje gång det är lika gott med vegetarisk mat som med "vanlig".

Men idag står grekisk mat på menyn. Grekiskmarinerad kyckling med klyftpotatis, tzatziki och en grekisk sallad. Ska bli mycket gott, & ganska spännande också, då mamma hittade ett grekiskt recept på tzatziki där man har citron i, men inget salt & peppar. Jag hoppas att det blir supergott!

Men nu - heroestittande på datorn i väntan på maten!


Stackning

Härom veckan fick vi lära oss hur man gör stackningsbilder i skolan, vilket var väldigt intressant då jag aldrig har gjort det förut. Stackning innebär att man lägger ihop många olika bilder med samma motiv, men med olika fokus. Detta gör att det blir otroligt mycket skarpare på de delar där man verkligen vill ha mycket skärpa. Ni får säga till om ni vill ha ytterliggare information om det om ni själva vill prova! 

Här nedan är några exempelbilder från idag på hur det kan se ut när man använder stackningsmetoden. Jag lade även ihop 2 olika, egentligen färdiga stackningsbilder av samma motiv till en ny stackningsbild och sedan en gång till med en av de vanliga bilderna för att det skulle bli ett ännu bättre resultat!

Klicka på bilderna om ni vill se dem i större format.


Knäppgökar?


Tidsuppfattning & träning

Hej på er,
Tro inte att jag har glömt bort er, nej nej. Jag har bara haft fullt upp att hålla koll på dagarna på sistone. Har verkligen noll koll, min tidsuppfattning är heeeelt urflippad! Igår pratade pappa om helgen och jag undrade varför han gjorde det redan nu, då det bara var i början av veckan än så länge, men nejdå, det var visst fredag imorgon! Detta händer jämt och ständigt nuförtiden. Blir uppriktigt sagt lite rädd för mig själv. Men det blir väl så när man har mycket att göra och tänker mer på det än på något annat. Man går upp, går till skolan, åker hem, gör vad man ska, sover och så fortsätter det så hela tiden. Jag hinner aldrig riktigt stanna upp och tänka efter. Det är bara att göra, göra, göra.Jag var ju i Kungsberget i måndags. Jag hann aldrig riktigt berätta det utan lade bara upp några snöbilder där uppifrån. Men det var nice i alla fall. Det blev som en liten dagsutflykt med majoriteten av tvåorna från skolan, eller ja, en friluftsdag med andra ord. Vi åkte och åkte och åkte, och sen åkte vi hem. Det är så kul att åka slalom, & jobbigt! Perfekt för mig som är lat och inte orkar träna särskilt mycket. Där gör man något underhållande, samtidigt som man tränar, haha! Dock kör man ju inte slalom så ofta att man kan leva på den motionen... det är synd! Men jag har i alla fall bestämt mig för att börja träna. Vad vet jag inte än, men något måste hända, annars kommer mina blodådror vara igentäppta med läskigheter redan vid trettioårs ålder. Såååå, det är väl bara å köra antar jag!

Vi hörs snart igen, hoppas jag!

Kungsberget med klassen


Den indiska grytan...

... var faktiskt väldigt god! Sen blev jag lycklig bara för att jag visste att det var vegetariskt också! Tänk, gott & vegetariskt på samma gång! Hur bra är inte det?! Quornbitarna var en väldigt glad (& god) överraskning också! Jag kan inte säga att de smakade mycket, i princip ingenting när man hade det i såsen. Men konsistensen däremot, var mycket lik kycklingens, vilket jag gillade!

Med andra är detta något jag med nöje kommer göra igen, då det både var enkelt att göra och väldigt gott! & för all del... vegetariskt!!


Ovo-vegetarisk, indisk gryta

Idag är det indisk gryta som står på menyn! Lillebrorsan är helpepp och sitter och sjunger om vegetarisk mat. Härlig inställning! Själv är jag väldigt nyfiken på quorn, då jag är osäker på om jag någonsin smakat det. Dock har jag hört att det, ur miljööerpektiv, inte är mycket bättre än kött då det krävs mycket vatten till behandlingen.

Resultat på hur det blir kommer sen, för idag är det jag & brorsan som är kockarna i huset!

Bildkälla: www.tasteline.com


RSS 2.0