Santorini - dag 4

Denna dag var det alltså utflykt som gällde. Vi gick upp klockan sju och tog utflyktsbussen klockan åtta (om jag minns rätt). Sen bar det ner till hamnen på en smal serpentinväg. Väl där tog vi en segelbåt ut på havet för att möta vulkanen Nea Kameni som en gång skapade hela Santorini i samband med ett vulkanutbrott. Efter att vi bestigit det väldiga berget fick vi åka till vulkanens andra sida för att bada i en varmvattenkälla innehållande en massa svavel (vilket gjorde att det luktade ruttet ägg). Det var däremot väldigt varmt, ca 37 grader, vilket var jätteskönt! Sen bar det hem igen och vi gick runt lite på gatorna. Dock blev våra ögon katastrofala efter ett tag och jag kunde knappt titta. Därför blev det en tur till apoteket för att köpa ögondroppar. Sedan blev det lite pool- och sedan sängliggande för min del. På kvällen köpte vi världens godaste take away-pizza som vi åt på balkongen (då vi inte orkade sitta och gråta med svullna ögon på en restaurang i flera timmar). En foto- och slödag med andra ord. Men den var ganska bra ändå. 


Uppe på detta berg ligger huvudstaden Fira. 


Gullig liten grekfarbror! 


Detta var något de flesta gjorde uppe på berget, som en slags symbol. Så även jag gjorde en.

Mupparna på berget!

Människor som kommer tillbaka från varmvattenkällan. Under den svarta ringen ligger ett gammalt skandinaviskt skepp på grund som de hittills inte har kunnat ta upp på grund av de branta bergen. 


Stackars Linnéas plågade ögon. 

Tröstätning! Alla bakelser var dessutom hur billiga som helst i Grekland. 2 euro för denna t.ex. vilket är.. 18 kronor? Lågpris i Grekland eller överpris i Sverige? Eller kanske båda i kombination?!

Mums!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0