70 år senare...

Ännu en gång känner jag den hemska känslan av att vi människor inte är värda den makt vi har idag. Att vi aldrig läs oss av våra misstag, våra fruktansvärda misstag!!! Jag blir så fruktansvärt arg, men också väldigt rädd. 

Att det andra man ser när man klickat in sig på DNs hemsida är att Jobbik (den högerextemistiska rörelsen som på svenska kan översättas till "Rörelsen för ett bättre Ungern") efterfrågar listor på alla judar i landet... det var en obeskrivlig känsla. Vi lär oss i skolan att förintelsen var en av de värsta sakerna som hänt i världshistorien, och det håller jag med dem om. Vi har lärt oss att se tecknen för att kunna se när något nazistiskt börjar eskalera och bli till något större, värre... men nu då? Jag ser fanimej så mycket tecken angående Ungern, men vad ska man göra? & om högerextremisterna vinner valet 2014, VAD FA-AN kommer att hända då? Att historien, eller i alla fall proceduren innan förintelsen drog igång på allvar, återupprepas knappt 70 år senare är inget annat än tragiskt. Ungerns politik har, under de två senaste åren gjort mig helt galen. Men idag gick Jobbik över gränsen. 

Jag vill så gärna göra någonting. Men vad annat kan man egentligen göra än att bara sitta här i soffan och skriva ett ogenomtänkt men känslofyllt debattinlägg till bloggen? Ska man åka ner till Ungern och säga "Nej! Det här är inte snällt. Gå och ställ er i skamvrån! Åh, vad duktiga ni är! Gå och säg förlåt nu till judarna och zigernarna!!" ??

Skulle inte tro det va... MEN TÄNK om det vore så enkelt.......

Utmaningen fortsätter...

Pust... jobbigt!!


Bye bye H&M

Häromda'n gick jag, med blandade känslor, ut ur H&M club. Kändes hårt, då det var en av de affärer jag handlade mest i. Men jag tycker inte det är rätt att behandla sina arbetare hänsynslöst genom att utsätta dem för farliga gifter och dessutom att ge dem på tok för låga löner, osv osv.

Nu säger jag inte att alla andra affärer sköter sig felfritt, men man måste ju börja någonstans, + att jag inte hört talas om någon annan affär som sköter sig dåligt än så länge, sååå.. det är ju svårt att veta.

Kändes extra jobbigt när H&M skickade hem en massa julrabatter idag. Men jag var stark och slängde dem rakt ner i soptunnan!

Men tänk om man skulle kunna få alla att bara sluta handla på H&M?! Bara för att protestera mot deras dumheter. Jag vet att det är näst intill omöjligt. Men tänk. Om alla bara skulle sluta handla där i... 2 månader(?)... H&M skulle ju få en sjukt jobbig tid då! Då skulle de kanske också inse att det är nödvändigt att förbättra asiaternas situation, så att vi konsumenter faktiskt skulle börja handla där igen.

FATTA vilken makt vi konsumenter har. Har ni tänkt på det? Utan oss skulle affärerna inte existera... Tillsammans är vi starka. Tillsammans kan vi påverka vårt samhälle och forma det till ett samhälle som just vi vill leva i. Bara vi har viljan så kan vi göra allt. Bara vi gör det tillsammans.


Mörkerfoto


Dagens fulingord

Prudentlig. Va sjutton är det liksom? Hahaha...


Härlig dag

Sitter här i soffan i vardagsrummet och pustar ut. Äntligen har jag valt ut fyra svartvita, kvadratiska bilder och skickat in dem till min fotolärare. Jag har nämligen ställt upp på att vara med och tävla i en fototävling för Clarion Hotel och det var sista inlämningsdag idag, spännande!

Dessutom så ska jag och några till skrivarnördar (haha) från min klass få vara med och göra en UNT-tidning som ska publiceras någon gång i december. Ska bli så awesome! En av journalisterna från UNT kom och pratade med oss idag om hur allting skulle gå till, och sen på tisdag blir det ett ytterliggare möte. Sen ska jag skrivaskrivaskriva!! Det ska bli såå kuuuul! Förstår inte att vi faktiskt får den här chansen. Det kommer ju vara skitbra att kunna visa upp det i sitt CV eller dylikt när man blir äldre, mohaha.. 

Så det har varit en superkul dag med andra ord. Skriva och fota, det kan ju inte bli bättre! 

Sen blev jag klar med mitt repotage på medieproduktionen idag också och igår gjorde jag klart min bild på digitalt skapande-lektionen. Jag kan visa den här förresten, för jag knäppte kort på den och lade in den på instagram igår, nöjd som jag var. That's kinda awesome by the way... att man nu kan ta bilder från insta-kontot och lägga in här!


Nej nu ska jag gå och krypa ner i sängen och läsa några sidor i min spännande engelskabok, "After you'd gone" av Maggie O'Farrell. Den är skitbra, förutom att den är lite virrig, men vafan, vad gör man inte för att läsa!? Haha... äkta boknörd! 

Sov gott hörrni!


[Svartbodda]

Tog en morgonprommis med mamma, Peter & lilla Signe i skogen idag. Myyys!

Detta var nog det sista blåbäret i hela skogen, så kände mig tvungen att fota det! 

Mina små fina...

Blev lite djur- & naturtema på mina fotografier idag. Katt, hund, råtta + hästar. Tihi. Tänkte fotografera några kossor också, men ångrade mig sedan när jag såg att jag hade lite minne kvar på kameran, höhö. 
 

RSS 2.0