Grekisk sallad på menyn!


 

Vegetariska söndagar

Hej hörrni!
Jag hoppas att ni har haft en trevlig helg och att den också fortsätter bra.

Förra veckan bestämde vi här hemma att börja äta vegetariskt varje söndag. Alla var inte jättepositiva i början men idag har jag gjort en digital receptbok på olika vegetariska rätter och då förändrades minerna! & jag måste medge att mycket låter så otroligt gott! Det känns så bra att vi ska börja göra både nya, goda saker & också vara snälla mot djuren, i alla fall en gång i veckan. Fler dagar är nog ganska svårt med tanke på min icke-matglada lillebror.
När jag flyttar hemifrån kommer det nog däremot bli många fler dagar i veckan! Jag kommer nog inte kunna sluta att äta kött helt, men att minska köttätandet med 50% är ju grymt mycket bättre än att aldrig äta vegetariskt.


Rullaren Anton!


Min fredag & helgplaner

Hej allihopa!
Idag har det varit en riktigt härlig dag tycker jag! Vi hade uteidrott idag och vi pulsade runt i snön som aldrig förr! Dessutom var det en riktigt vacker soluppgång samt solnedgång. Ville bara fota fota fota när jag såg de båda men dessvärre satt jag på tåget medan solen gick ner så det blev mest bara en massa skakiga iphonebilder.

Sen ska jag inte glömma att säga att jag hämtade ut mina kläder som jag beställt idag. En av tjocktröjorna blev jag helt förälskad i, så den har jag gått runt och gosat med hela kvällen. Bild ser du nedan!

Imorgon blir det rejält mycket fotande om väderprognosen för imorgon stämmer. Vi har nämligen två olika fotoläxor till på måndag och den ena av dem kräver direkt solljus. Så om det blir bra väder och något bra utav bilderna så får ni säkert se en hel del sådant inom kort.

Men nu ska jag sova...
Ha det gött!


Time lapse painting nr.2!

 


 
Jag sa ju förut att ni skulle få gissa på nästa teckning, men det blev inte så likt så jag tror att det blir lite för svårt. Det ska i alla fall vara den otroligt begåvade & fantasifulla bloggaren Elin Kero aka. Nevnarien. 



Fotobok & 10x15-bilder

Nu har äntligen min fotobok & mina små bilder kommit hem till mig! Riktigt roligt att kolla igenom och minnas tillbaka till olika dagar från mitt 2012. Jag valde att endast ta bilder från förra året så att jag kan göra likadant nästa år, fast då med mina 2013-bilder. Hihi!

Bildkvalitén är inte jättebra på bilderna som jag tog på fotoboken nu, men det har inget med boken att göra utan det dåliga ljuset + mitt höga ISO-tal. Bildkvalitén på mina produkter var hur bra som helst, med några få undantag på de små bilderna. 




Jag ska också säga att de flesta meningar i fotoboken är urplockade från olika Anna Ternheim-låtar då jag ofta kan känna samhörighet med dem. Speciellt bra passar de till mina foton. 


Allt är beställt från denna sida

Om du också skulle vilja bli medlem på photobox så kan jag skicka ett mailerbjudande till din e-postadress där du kommer få ett x antal (jag fick 50st.) gratis fotoframkallningar om du skapar kontot via mig. Passa på vettja! Kommentera här nedan bara så fixar vi det!

Time lapse painting!

Nu hörrni, kommer det något helt nytt till bloggen. Nämligen time lapse painting! Jag vet inte om ni har hört talas om det, men ni kan se det här nedan i vilket fall! :) Bilden är inte den mest välarbetade, utan jag ville bara testa på time lapse och skyndade igenom teckningen bara. Kom dock på att jag skulle filma när jag redan gjort hudfärgen, men jaja. Låt oss säga att detta blir ett litet test! 

Jag har nämligen skissat upp en ny bild, på en bloggerska, som jag tänkte att ni skulle få gissa på sen & då kan jag göra en mycket bättre time lapse också!
 
 

Musik: Beethoven - Symphony No. 3 Eroica 


Nytt på bloggen imorgon!

Idag har jag ritat, promenerat & beställt kläder från internet.

Imorgon ska ni få se något här på bloggen som ni aldrig tidigare har sett här förut! Spännande va?!


Nu har de kommit!

Äntliiiigen har de kommit, mina nya promarkers! Är så glad!! Huvudvärken försvann med en gång när jag såg dem i brevlådan. Nu ska det ritas!!


Foggy days.

Gud vad fint det var i söndags med dimman och allt! Jag var tvungen att ta med kameran ut när vi tog en promenad. För att inte tala om idag då. Då var det också jättefint & dimmigt på resan ner mot huvudstaden. Dock märkte jag när jag tog upp kameran i bilen att jag glömt minneskortet kvar i datorn, så det blev inte så mycket till foton då inte! Blev lite iphonebilder, men de blir ju inte jättebra om man säger så... 



Som ni ser skiljer ju kvalitén lite, hehe...

Nej nu ska jag hoppa i säng & tagga skola! Är dödstrött, så det börjar ju bra, eheh. 

Ett vinteräventyr

"Jag ville fota vid ett stenbrott som ligger här i närheten & det gick familjen med på, vilket de inte skulle ha gjort... Vi fastnade med bilen & jag fick putta putta putta. Så kul var det. Fast det var ganska kul, tyckte i alla fall jag." - Från inlägget Nytt år, nya påhitt!

Det slutade med att vi tog en promenad. När vi fått upp bilen från den där hemska backen det vill säga. 




 

Nyårsafton

Taggad tjej dagen innan! ;)

& samma sak på själva nyårsafton... men då även med ALLAN! :D



Här var det mat-time I suppose!

Allt var på topp med andra ord! 

& självklart väntade vi ivrigt på tolvslaget...



... som sedan också kom till slut, samma tid som alla andra år! ;) 

& mina nyårslöften blev följande:
- Att jag ska vara mer kreativ, rita, fota... göra sådant som jag tycker om helt enkelt. Att verkligen ge tid till det.
- Att jag vill utvecklas som fotograf.
- Att jag ska ta vara på alla små härliga stunder och bara njuta!
- Att försöka att inte vara så lättirriterad.
- Att jag ska börja träna när jag inte har skolidrott längre.


Voila! C'est tout! Haha.. Det var det det, säg!  


Jul jul, strålande jul..


Nytt år, nya påhitt!

Åh gud, hej på er!

Jag veeeet, jag suger på att uppdatera kontinuerligt, men jag lovar, jag tänker på er... & på bloggen!

Det har bara varit så himla mycket. På nyår var det ju nyår, det säger sig ju sig självt att jag bara levde då, var social, ååååt, osv. Dagarna efter var vårt nyårssällskap kvar och var ännu mer sociala! Förstår ni vilket helvete jag har haft.... haha nejdå, det var jättekul & mysigt att träffa min barndomsvän med familj igen.

Nåå.. var var vi? Jo juste, jag var social i hundra år, sen när de åkte hem åkte även jag hem, fast till pappa denna gång. Jag sa antagligen hej till dem, satte mig vid skrivbordet och började, skapa, vara kreativ (som också var ett av mina nyårslöften) eller ja, började rita helt enkelt. Jag åt & sov. Sen var det en ny dag igen, & den dagen bloggade jag faktiskt litelitelite! Ett fult blogginlägg, men det var i alla fall något!

Som jag skrev i inlägget så åkte jag till sötnosen min då, sov där, åkte sedan och shoppade med honom nästa dag (köpte 2 fina turkosa muggar som jag visade här på bloggen för ett tag sedan), åkte hem, rev upp alla mina underbara fotoprylar, inspekterade dem, prövade dem, ååååt massa för att jag inte ätit på... sex timmar kanske? Sen satt jag & latade mig, sov igen... dagen efter fotade jag tror jag, om den dagen var igår? Aja, vi var med om ett galet äventyr igår i alla fall. Jag ville fota vid ett stenbrott som ligger här i närheten & det gick familjen med på, vilket de inte skulle ha gjort... Vi fastnade med bilen & jag fick putta putta putta. Så kul var det. Fast det var ganska kul, tyckte i alla fall jag.

Idag har jag promenerat, fotograferat & suttit och valt ut bilder till en fotobok som jag ska beställa & som är gratis!! Det var väldigt svårt kan jag säga, då jag valde ut 30 st bilder av ca 16000. Kul kul... Nej!! Men nu är jag klar, tror jag... & imorgon hoppas jag på att kunna beställa!

Okej, nu orkar ni nog inte läsa mer & jag orkar heller inte skriva mer, så det passar ju jättebra! Heheh...

Jag ska visa & berätta fler saker sen. Bland annat mina nyårslöften, min bucketlist som jag har börjat med, min 2013-burk, fast den kan ni få se nu, där jag lägger ner lappar med roliga saker som hänt & kommer hända detta år. Sen kanske jag visar lite teckningar som jag påbörjat, eller då när jag visar kanske också har slutfört. & jag kommer garanterat visa lite jul- & nyårsbilder & lite allmänt fina vinterbilder bara!

Ciao så länge!


Jan. 03, 2013

Satte upp mitt nya, fina vitrinskåp idag. Blev riktigt lyckat faktiskt! Hemmafixarn, det är jag det! Haha..
Snart ska jag gå och hämta ut mina fotoprylar som jag beställt. Men först packa, då jag drar till sötnos efter uthämtningen!


RSS 2.0