I-landsproblem?!

Jag verkligen hatar när jag får ett intryck av en person i en film som gör att om de är med i någon annan film så tänker jag bara på den andra karaktären personen gör, villet kan bli heeelt fel! Den enda person som man slipper känna att det blirnså fruktansvärt fel med är nog Ben Stiller... Eller Hugh Grant... För de har nästan alltid sånna där knäppa roller. Så då blir liksom en gång knäpp, alltid knäpp, typ.
Kul liv jag har som ligger och bloggar klockan 03.15 på natten istället för att sova. Japp japp! Prima skinka japp japp! Haha...
Ifall ni undrar vrf det är så lite bilder i mina inlägg ju så ere för att jag bloggar från ipaden! :)

Dripp dropp- filmer

Kollade nyss på en jättejätteättesorglig film, alltså inte ämnad för mig. Den hette The Ledge och går härmed upp på samma plats som seven pounds och titanic i sorglighetsgrad (alltså 1:a). Om någon är bra på att gråta till filmer så är det fan jag, seriously.
Häromdagen när jag var på naturhistoriska så var vi på cosmonova, (du vet en sådan här coolig biogrej som är med typ dubellt, trippelt, sjuttioelva ggr större skärm, som är helt globformad runt en så att det verkligen känns som att man är i filmen... Jaaa! En sån!) & då kollade vi på en film om några kvinnor som tog hand om orangutang- och elefantungar som blivit ensamna i och med att mammorna dött på grund av skogshuggare & tjuvjägare som huggit av dem betarna och så.
Jag blev så otroligt rörd av att det verkligen finns sånna vettiga, varmhjärtade människor som tar hand och bryr sig om sånt där! Och så blev jag ju upprörd för att det finns sånna idioter som bara tänker på pengar och inte ser konsekvenserna av det hela.
Ja, det blev en del tårar. Kul kul. Näpp, inte ett dugg. Fast egentligen är det ju rätt skönt att jag reagerar. Det visar ju att jag är empatisk iallafall.
Hejdå.

Header eller ej?

Gaash, jag har så svårt för att bestämma mig hela tiden. Jag vet inte om jag ska ha någon header eller inte. Tycker det är rätt nice som jag har nu, men å andra sidan kan det vara kul å ha en header då det blir lite mer välkomnande då man kan se lite vad bloggen handlar om åså... Äh, jag vet inte... Vad tror ni?

Texten är såå bra!


Budskapet är så bra... fler artister som Kapten röd, tack!

Eey, eey, eey, eey
Du är inte trasig, du behöver inte fixas
Låt dom inte lura dig att tro din klocka tickar
Nej dom vill få ditt självförtroende att svikta
Så du ska ge dom pengar för att klippa och klistra
Vägen till lycka kommer aldrig vara sicksack
Man hittar mera fel och börjar sjunka som en kvicksand
Så när dom säger vi ska titta
och härma våra förebilder svarar jag dom vilka
Jag ser inga på TV och jag ser inga i riksdan'
Dom säljer livet så det är inte dit vi siktar
Så vi slutar aldrig bränna upp deras artiklar
Med människan ska man aldrig mixtra

Du är inte trasig, behöver inte fixas åhnejnej
När priset går upp kommer själen gå ner
Du är inte trasig, behöver inte fixas åhnejnej
Du kan sluta o leta det finns inga fel

Du och jag tittar nog i olika speglar för jag kan inte se vad du menar
Annars måste dina speglar va skeva för smala ting verkar bli breda
Å men jag vet det är inte konstigt att man tvekar
Ingen kan fly när idealen bara ekar
Kraven finns där vart man än vänder
Att du inte duger är signalerna dom sänder
Modetidningarna bara sprider trender
Som inte passar människan så folk mår sämre
Ändå undrar alla vad det är som händer
När vissa väljer svälten

Men du är inte trasig, behöver inte fixas åhnejnej
När priset går upp kommer själen gå ner
Du är inte trasig, behöver inte fixas åhnejnej
Du kan sluta o leta det finns inga fel

Vad snackar dom om, vad snackar dom om?

http://www.youtube.com/watch?v=X_jSP1iVr7E&feature=youtube_gdata_player

"Envisare tjej än jag finns nog inte!"

Hemkommen från sthlm nu (eg. igårkväll) & idag ska jag chilla, besöka banken min & sen fara till mamma.
Huhu, igår när vi åkte hem besökte vi bland annat IKEA och jag gick runt och bossade och sa vad jag tyckte vi behövde, mohahaha. Så ja, efter en lång prommenad där inne så var vi klara med en massa nya saker. När vi kom hem var jag jätteivrig på att få upp allting så efter taco-middagen satte jag igång med allt byggande och borrande. Efter mycket blod, svett & tårar så var allting klart! Ja, det var som sagt lite jobbigt och jag höll på i säkert 3 timmar, men det var det värt! Envisare tjej än jag finns nog inte!
Aja, hejdåååå

Rekord!

Helluuuu
I'm pretty happy 'cause you awesome people... uhm... har gjort så att jag har rekord på min blogg!
Typ 8,3 % av alla mina facebookvänner har tittat på min blogg på samma dag, haha! (a)
Aja, tänkte bara säga det! :)
Jag gläds av det lilla förstår ni!
Byeee

Estocolmo

Way, internet!
Well... idag åkte ju jag, pappa å lillebror ner till sthlm. Jag pappa, faster & Rasmus gick på naturhistoriska riksmuseet och sen åkte vi hem till faster där farmor och farfar var och så åt vi och firade farmor litegranna å hade bara allmänt mys! Jag och Rasmus badade i min fasters bubbelpool, det var nice kan jag lova er! Tihi!
Jaja, snart kryper jag väl ner i sängen här och sen imorn får vi väl se vad som händer. Ska väl antagligen shoppa litegrann och fotografera såklärt. Kanske kommer lite bilder från NRM sen, vi får se!
Jaja, hare!

2 underbara artister

Pepprar lite nu så att jag kompenserar med de dagar som jag inte kommer lägga upp här framöver, hihi! 


Två stycken tjejer som verkligen regerar & dessutom kommer från Sverige är just nu:


♦  Annika Norlin, som sjunger i bandet Säkert!





I och med hennes riktigt speciella sätt att sjunga på och hennes otroligt coola stil så är hon absolut värd en förstaplats hos mig. 

Lyssna gärna på låten Isarna, som är en av hennes bästa, enligt mig. 

HTTP-link to Spotify: Säkert – Isarna





♦  Laleh, artist sedan 2005.




Detta är en artist som jag alltid gillat, så hon är en klar tvåa för mig. Jag älskar hennes lite hesa röst som verkligen berör en intill benstommen. Det var ju otroligt kul att hon var med i Så mycket bättre också, då hon fick stå i rampljuset lite. Tycker nämligen hon förtjänar mer av sådant än vad hon faktiskt fått tidigare, i och med att hon är så pass bra! 


Den låt som hon slog igenom med, i alla fall för mig, var Live tomorrow. bra! 

HTTP-link to Spotify: Laleh – Live Tomorrow





Sorry till er som inte har spotify men jag hittade ingen bra version på youtube så ni får gärna leta runt litegrann själva!



Jag vet inte, tycker ni att det är intressant med lite annorlunda musiktips och sådär? Det är så svårt för mig att veta, då jag vet att jag inte har den mest "normala" musiksmak om man säger så... 

Jaja, hoppas ni lyssnar och njuter nu, för det gör jag!
Hihi, pusss

En grön decemberdag

Idag var jag ute och fotade i trädgården lite, and here are some pics:
(Dock är alla oredigerade, men jag tror nog att de duger ändå!)

























Det blir lite konstigt när jag har samma bredd på de lodräta bilderna, men det får vara så den här gången. 

Puss

Fullspäckat schema

Halli hallå allihopa!

Det känns verkligen som om det är fullt upp heeeela tiden. I alla fall känns det så för mig. 

Det har precis varit jul och jag har precis börjat varva ner lite efter allt ståhej åsådär, men så bar det av till pappa nu på kvällen igen och nu måste jag gå och lägga mig snart för att imorgon så ska jag ner till Stockholm och träffa farmor och farfar och min faster. Där ska vi gå på museeum och umgås och jag hoppas även på att hinna fota litegranna. Sen sover vi där och sen på torsdag åker vi hem igen och sen på fredag så åker jag ut till mamma igen och sen på lördag är det ju nyår och då ska jag fira det hemma hos Robin med hela gänget, woho, party all night yeah! Och sen... hmm, ja du, sen har jag och tjejerna i klassen pratat om att hitta på något skojsigt någon dag och jag måste hinna träffa lite andra kompisar också och sen... sen är ju jullovet slut för fasiken!

Gaaah, när ska jag hinna vila?!?!

Okej, visst, det här är ju egentligen bara en massa rooooliga saker, men ibland kan jag verkligen känna att jag bara vill ta det lugnt också. Nu när det har varit så mycket i skolan det här halvåret så är lugn och ro verkligen något som jag behööööver! Jaja, vi får se hur det blir med den saken! 



PUSS HEJ, HOPPAS NI FÅR ETT BRA & SKÖNT JULLOV! 
Antar att jag inte kommer kunna blogga på ett tag nu...

Får jag be att presentera...

Tjabba!

Här är min kompis Allan, han är kinda awesome asså, så ni borde vara avundsjuka på att ni inte känner honom, bara s'att ni vet!

& bara för att jag är så snäll så länkar jag hans blogg hääääär som ni gärna får titta in på om ni vill, hihi! Han har inte hållit på så jättelänge så det finns bara några blogginlägg men snart kommer det mera mera mera!

Han är stand up-komiker och sjunger också, så ni kan ju också kika in på hans youtube-kanaler Pennan22 och MrGagaAl, wohoo! :D



JABADABADOOOO! HEJDÅÅ! :D

Some thoughts.

Ibland brukar jag tänka...

"tänk va häftigt om man går på en gata i Stockholm till exempel och ser någon som man 10 år senare kommer känna jättebra, men att man inte har en aning om det just då, när man ser människan... "

För tänk om man har gjort det någon gång liksom? Att man bara gått förbi den person man kommer spendera mer än halva sitt liv med, som man inte ens känner just då?

Haha shit, jag tänker för mycket... men ändå, tänk!!



Hygglos pyjamasparty!!

Halli hallå!
Är det bara jag som spelade detta underbara spel när jag var liten? Saknar det nå enormt och skivan är trasig. Inte hittar jag något om spelet på internet heller. Måste vara ett väääldigt okänt spel om man säger så... är det någon som vet vad jag pratar om eller?

Hahaha, åhh det var så gryyymt! Om någon har det så lägger jag gärna ett bud, hahah ♥


Bilder från vår lilla utflykt.

Jag är väldigt duktig på att skriva långt har jag märkt, men nu kommer lite bilder för er som blir trötta i ögonen av att titta på alla dessa bokstäver, hihi!














Jaja, nu orkar jag inte lägga upp några fler, det tar ju sån tiiiid! Hehehehhehehe
Men kan ni förståååå att det här är december? Det känns helt feeel för mig. När man ser bilderna känns det som höst typ. Aja, i alla fall jag hoppas på liiite mer snö innan det blir vår, men vi får väl se vad vädergudarna tycker.

Ciao!

Idag är det juldagen, punkt.

Wow! Har ni märkt att det nästan är storm idag? Hos oss är det kuling å man hör riktigt hur vinden viner utanför fönstret! Blev riktigt nyfiken på om det var en sådan stark vind att vinden riktigt tar tag i en, men nej, sådan tur hade jag inte. Däremot är det riktigt mysigt att bara stå ute i tjockiströja och mysisbyxor, mitt i natten, å bara tänka. Det är som om jag får ett helt nytt perspektiv på saker när jag står ute för mig själv och andas fräscht syre, det är helt otroligt! & så blir man så pigg också! 

Det är rätt häftigt, att idag är det juldagen, men att jag ändå kan gå ut utan ytterkläder och ändå inte frysa. På det sättet tycker jag att det är väldigt skönt att slippa snön och kylan. Men visst, igår, på självaste julaftonen så saknade jag det bra mycket! 

Idag har jag och lillebrorsan suttit och tittat på lejonkungen. Gud så jag saknar alla gamla barnfilmer som jag såg när jag var liten. Å Timon & Pumba är ju bara såååå bääst! Hihi, puss på dem ♥

Min julafton igår ska man inte heller klaga på, det var väldigt mysigt måste jag säga. Dock saknade den där julkänslan som man hade när man var mindre och bara hade det där suuuget efter julklappar och allt som hör till. Igår hade jag inte något som helst sug efter att öppna mina presenter. Visst blev jag glad över vad jag fick, det var helt underbara julklappar, men ändå... det kändes som att det inte var det som betydde något. Jag tyckte att det var mycket roligare att ge och se hur mina nära och kära uppskattade sina presenter och även att bara umgås och prata, det var det som var det viktiga för mig! 

Jaja, nu blir det några nya objektiv till min kamera i alla fall & även en konsert den första februari... Anna Ternheim, wohoo, happy face!! 


Snart kommer lite bilder från idag när jag och familjen var nere vid havet och myste i för/efter-middags, men de måste laddas in på datorn först så det får vänta litegranna! 

Men ha en god fortsättning på resten av året nu & så hörs vi snart igen hoppas jag! 
Puuuuss!

Kom igen bloggappen, det är ju julafton!

Gaaah! Blir lite smått galen på bloggappen som inte vill fungera för mig! :/ Jag är ju mest bara inne på min ipad och det är inte lika smidigt att blogga från hemsidan...
Jaja... Nu är det äntligen jullov och även julafton! Såååå nice! Dock har jag inga julkänslor typ och har även hört att jag inte är ensam om det. Tror det kan bero på att vi inte längre är lika nyfikna på alla paket och att vi vet att tomten egentligen inte är en tomte...
Aja, klockan är 02.48 och jag antar att jag kommer bli väckt runt nio imorgonbitti så det är nog bäst att jag går och sover nu!
Puss & godnatt!
Ha en riktigt bra julafton allihopa! <3

SORRRYY

Hej allihopa!
Tyvärr har jag inte tid med bloggen just nu... mina dagar är fullproppade & ja.. det är mycket jag måste prioritera bort. Mina dagar ser typ ut så här: Sova, gå till skolan, åka hem, plugga, sova.. (ibland så lyckas jag få in träna där emellan också)
Idag är det lördag och vad gör man då? TRÄNAR PARKOUR I FEM TIMMAR! WOHO! 
IIIIIIIIIIIT'S JULJAM!!!
Imorgon är det söndag och vad gör man då? PLUUUUUGGGAAAR, WOHOOO! Nej... men... öh... det måste göras innan jullovet, sååå..
Aja, ni fattar, nu måste jag fixa mig och kolla hur mycket pengar jag har på mitt kort å skit, BYYYE!

My last 3 days.

Hallihallå allesammans! 

Har inte haft så mycket tid till att blogga de senaste dagarna, men jag har tänkt på er, det kan jag lova! Hihi ♥

Onsdag:
I onsdags så träffade jag först Amanda & Linnea på stan och vi shoppade lite åså. Sen pluggade jag hela kvällen & blev lite smått chockad när jag halv tolv insåg att jag suttit och pluggar oavbrutet i 4 & ½ timme! Men tiden går ju fort när man har roligt, hehe! Fast matte gillar jag faktiskt om jag ska vara helt ärlig... sååååå... det kanske stämmer! 

Så här såg det ut då:









Torsdag: 

I torsdags kom jag hem och var trött och hade ont i huvudet som vanligt (haft det i stort sett varje dag den här veckan). Men efter maten gick den faktiskt över och jag passade på att färga håret med den röda färgen jag köpt dagen innan när jag shoppade med giiirlsen (hade vääärldens utväxt & det var såå urblekt <3333). När jag satt och fifflade med det och kände den äckligt starka lukten så satt jag och funderade på om det här kanske var sista gången jag färgar håret... tänk va mycket giftiga saker det är i de där flaskorna...

Så här såg det ut:

Innan:



Medan färgen var i:



Efter:






Fredag:I fredags var jag på parkour. Mm, så äre!
Sen på lördag morgon drog jag till mamma.. jupp jupp!

Sova i hopp om tillfriskning!

Shit! Blir gaalen varje gång någonting jag skrivit försvinner. Hade gjort ett jättefint blogginlägg, men så dog iPaden å allt försvann. But that's life, I suppose.

Aja, gick till skolan idag i alla fall, woho! Dock var det inte så mycket till woho då jag gick omkring med huvudvärk och en längtan av att få sova den större delen av dagen. Trodde att jag var bättre, men icke då!  

Ska i alla fall försöka sova bort den här jäkla förkylningen nu som ligger å ruvar, måste försöka ta mig till skolan imorn för det är projektarbete = grupparbete och jag tänker inte vara den som hänger på de andra bara, that's not so kind I think!

Juste! Kollar ni på julkalendern förresten? Jag är så gott som vrålförtjust i den där lilla ungen Charlie, så himla gó hon é asså! Jag är nog allt lite små kär i årets julkallis ja! & snacka om att man får julkänslor, tihi!

Aja, nu måste jag sova. Sorry för en tråkig update, men som man brukar säga "ibland måste man ha lite tråkigt för att kunna uppskatta det som är roligt"... eller kanske "den som väntar på nå't gott väntar aldrig (eller kanske alltid, hehe) för länge!" ;)

Massor av julkramar från lilla mig! ♥

Några bilder från i helgen

























"Kan ni inte börja med att i alla fall försöka förstå..?"

Asså fyfan! Jag blir så jäkla frustrerad. Allt för ofta dessutom. Jag läser på "Lady Dahmers" blogg och börjar fundera som vanligt, för hon är ju så JÄKLA cool. Hon tar upp problem och normer vi har i samhället och när man läser om det så är det så jävla vettigt och som egentligen också är.. självklarheter! 

För visst är det väl självklart att alla får välja själva vad de ska ha på sig och vilken färg plagget har, osv? Visst är det väl självklart att man ska få vara som man är. Ha sina egna intressen, kunna säga vad man tycker... det är ju självklarheter...

En stund senare går jag in på facebook och möts av saker som "gilla så betygsätter jag ditt utseende med g, vg eller mvg" eller "gilla om jag är det minsta söt". Jag blir så jävla less rent utsagt! Det är så förargligt att jag bara vill lägga mig ner och grina. Seriöst, vad är det för jävla skit?!?!?!

& inte nog med det, om man bortser från det där, vad ser man då? Hmm,  rasistskämt? Hbt-skämt? Elaka ord som man säger till varandra? - JA, JA & JA! VAFAN??

Tyvärr är det just så det ser ut när många ungdomar skriver nu förtiden & det gör att jag känner mig uppgiven. Vad är det för jäkla värld? Vem orkar leva med dessa ständiga krav på utseende, beteende, etc, etc? 

Så länge man fortsätter att inte tänka före handling och fortfarande slänger ur sig ordspya på ordspya, så ja, kommer världen va en jävla mardröm... tycker jag. 

Eller tycker inte ni det?

Ni tycker väl förstås att det är kul att vara taskiga mot varandra och att det är kul att alltid vara på sin vakt och alltid vara den som kommer på de häftigaste kommentarerna och som ständigt fixar och fixar på sig själv för att försöka, försöka, försööööka vara den snyggaste, den som alla tittar på. Men så lyckas ni inte och blir bara mer och mer frustrerade... ni lägger på en timme extra före skolan, två, tre, ni måste se OKEJ ut, annars går det ju inte, ni måste, måste, måste, eller hur???

För vad händer om ni skiiiiiter i allt det här, slappnar av, njuter av livet, skiter i alla som fortfarande går efter normerna och tror att de fortfarande är coolast? Vad häääänder om ni bara är snälla och kärleksfulla mot era kompisar? Vad händer om ni får en trevlig stämning istället för en krystad sådan som kräver alkohol för att lätta upp den? Vad händer om du bara är som du är? 

Vad händer om vi får en bättre värld?

Jag tror att många inte ens orkar tänka på det, de låtsas som ingenting och bara lever under dessa krav. Bara hänger på liksom. Ibland kan det till och med bli så för mig. Men efter ett tag så säger jag till mig själv, säger "kolla bara, kolla vilken skit vi lever i!" och "vafan, reagera nu då!"... och då lyder jag min hjärna, jag reagerar, det är det minsta jag kan göra.

Det är det minsta alla borde göra.

För att det ska kunna bli en förändring måste folk börja fatta, för gör de inte det, då blir det aldrig någon skillnad.
& jag tror att det är därför jag skriver det här, för att jag vill att fler ska fatta, fatta vilken jäkla vardag vi lever i, inte minst på facebook!

Sen kan man ju välja sina vänner, men det är ju inte alltid så lätt. Har man en gång fastnat i dåliga rutiner så är det svårt att ta sig ur dem, så är det. & även de man tror är de bästa vännerna, de kan ha sina svagheter, sina dåliga sidor...

Men snälla, kan ni inte börja med att i alla fall försöka förstå..? Gör det inte för min skull, gör det för er egen skull, för hela samhällets skull. Var bra förebilder! Tänk på att om vi är dåliga föredömen kommer det drabba vår nästa generation & också de som är sisådär 4-5-6 år yngre... de som börjar sjuan nu till exempel... jag har sätt otroligt många "skräckexempel" på hur tolvåringar och till och med yngre INTE borde vara. Det handlar både om sättet och inte minst utseendet. Vrålsminkning, märkeskläder, ett kaxigt beteende... är det från oss de lär sig tro? Jo.. det är nog så det är vättni! 

Ni kanske tycker att jag låter som en jäkla ragata när jag skriver det här nu, men finns det inte någon anledning till att jag gör det i så fall?

Tänk på det ni!

Elin tipsar om favoritbloggen!

Jag brukar vanligtvis inte tipsa om andras bloggar och sådär, har faktiskt aldrig gjort. 
Men nu är det dags, för det här måste vara typ Sveriges bästa bloggerska, love love love her!
Hon är så OTROLIGT bra för Sveriges samhälle, ja asså jag önskar att jag vågade vara lite mer som hon. Hon är så modig och cool och åååååååååh!

KOOLLAA BARA!

http://www.alltforforaldrar.se/ladydahmer/

Elins måndagssug!





T = Topshop
N = Nelly
G = Gina Tricot
& de det inte står något på är H&M

FILMTAJM

TUDILUU!  


Är ju hemma idag ja... inte så kul!
Blir lite film nu i alla fall (kolla på bilden) & antagligen lite glass snart om jag känner mig själv rätt. 

(Saving private ryan
Den sägs vara väldigt bra.. så vi får väl se vad jaaag tycker om sisådär några timmar!

Känner mig så gott som tvingad till att kolla på den nu eftersom att jag lånat den av en fin liten vän för typ några månader sen och som typ vägrar ta tillbaka den förrän jag kollat sååååå... ah!

Fast egentligen äre bara bra att han tvingar mig, för jag gillar att titta på film, men jag tillåter mig typ aldrig att göra det, då jag hela tiden har en massa annat att göra, å ah, jag inbillar mig att det tar för mycket av min dyrbara tid helt enkelt... mja, nå´t i den stilen! Passar ju bra idag i alla fall, eftersom att jag inte har något annat för mä! 

PUSS HAAJ!

Elin inte gilla vara sjuk!

Halli hallå!
Här kommer jag med lite dåliga nyheter så här på kvällskanten.
Elin har feber och är trött, varm(!!!) och har ingen matlust (WTF?!!??!).
Jobbigt läge... imorgon är det ju måndag å (=skola)!
Känns verkligen inte som att det är bra att vara hemma då..
Även fast det på ett sätt kan vara skönt så är det ändå inte värt det för man kommer efter så jäääkla mycket, & Elin inte vilja det!! :(
TUMME NEEER!!

Andra advent



Hjälp, jag kan verkligen inte förstååå att det bara är...
två och en halv vecka kvar tills det är jullov!!!
Det känns helt galet, men ändå helt uuuundeeerbaart!
Shit va skönt å ba slappa & mysa med sina nära och kära, & det nästan bästa...
INGA LÄXOR!!!
Hahaha, happyface! ♥

My Weekend

Helt sjuuuukt trött idag.
Har ingen ork i kroppen å har ont i huvudet.
Är sjukt sugen på socker men vill helst av allt sova...
Men det går ju inte, då blir det ju heeelkonstigt!
.
I fredags åkte jag hem till mamma och kom hem till pappa igen imorse.
Igår var jag ute och fotade en stor del av dagen ute vid havet och sen på kvällen lagade jag goood mat (pasta & kyckling/curry-sås à la Elin) och bara chiiiillade. Badade, lekte med iPaden, myste under täcket, osv osv...
.
Jag saknar min synt som är lite småkonstig och som för tillfället är hemma hos mammi.. min gitarr e dum, för jag gillar inte barréackord, så det så! :'(
.
Jaja, bilderna från igår kommer nog så småningom upp å!
Pussiiis & ha en trevlig andra advent ♥

RSS 2.0