Just wanted to say thanks.

Woho, jag blir så glad! 

Besökarantalet har gått upp en hel del på sistone.
Tack till alla er som tittar, det ger mig verkligen motivation till att fortsätta! 

Love to you guys.




Vad skulle du välja? Hat/kärlek?

Ibland känner jag att jag hellre skulle vilja vara en invandrare än att vara en vit svensk. "Varför då?" tänker ni säkerligen då.

Grejen är att jag hellre tar all den skit som invandrare får idag än att behöva gå runt och skämmas för andra vitas beteenden. Varje gång jag går förbi någon invandrare känner jag mig tvungen att le bara för att visa att jag inte är emot dem på något sätt. Det borde verkligen inte vara så, förstår ni hur fel det är och hur långt rasismen gått i Sverige då?

Jag är för ett jämlikt samhälle där alla respekteras för den man är. Men det fungerar verkligen inte om 20% av Sveriges befolkning håller med mig medan resten är rasister. Nu säger jag inte att det är precis så, det finns många bra människor, men de som är det gör verkligen att det blir en dålig stämning bland olika folkgrupper och det gör det också svårare för oss som inte är rasister, utan bara försöker leva.

Jag förstår verkligen inte varför vissa väljer att lägga sin energi på andras liv och att hålla på att klanka ner på varandra. Varför kan man inte bara leva sitt egna liv och ta vara på det och vara glad? Jag stör mig verkligen på det sättet som många människor tänker på idag. & hur kommer det sig att Sverigedemokraternas procent ökar när man tittar på opinionsmätningar? Jag förstår verkligen inte... Jag trodde att många hade förstått att detta inte var något vettigt, seriöst parti efter det att de faktiskt kom in i riksdagen. 

Kan någon förklara för mig vad det är för skillnad på en människa som kommer från till exempel Irak och en människa som kommer från Sverige? Kan någon förklara det, för jag förstår verkligen inte. Människorna kommer från olika länder, men that's it liksom? Alla.är.lika.mycket.värda, faktiskt. Det låter väldigt klyschigt när man säger så, jag vet, men det är ju faktiskt sanningen, den enda sanningen. Ingen ska behöva skämmas på grund av vart den kommer ifrån. Det är en plats på jorden, bara på en liten annan plats än vad du själv fötts på. Men det har ju liksom ingen betydelse? Isåfall skulle man lika gärna kunna säga "ja, du kommer från ett ställe 2 km ifrån mig, ska inte du hata mig för det? Vi föddes ju inte på preciiis samma plats, så nu är jag väl mindre värd än dig, eller hur? Eller är det tvärtom, för att du inte föddes där jag föddes, så är det du som är mindre värd?! 

Nej, ärligt talat tycker jag att det här är jäkligt löjligt, hela samhället idag känns som ett enda stort skämt. Det finns vissa, som är hur vettiga som helst, som.gör.bra.saker. Men sen finns det de som gör precis tvärtom och skapar den här dåliga stämningen. Är det verkligen så vi vill ha det här på jorden, i Sverige, ja... överallt?! Är det det? 

Jag önskar bara att alla kunde acceptera varandra för den de är och sluta upp med att lägga all sin kraft på hat, hat och hat. Det leder ingenstans förutom att det skapar en dålig stämning, & tänk vad mycket bra saker vi skulle kunna göra om alla lade sin energi på vettiga saker istället. Det skulle bli en bra stämning och en stor drivkraft om alla skulle stötta varandra istället! 

& att älska är ju det som varar längst & som känns allra bäst i längden, right?


Motivation, tack!

Hur trött som helst & motivationen för att plugga är som bortblåst! Skärpning Elin! :(

Ville bara säga det. Heheh.




Jag saknar mina 22000 bilder!



Jag saknar alla mina gamla bilder som jag hade på hårddisken som gick sönder... nu har jag börjat att spara ner alla som jag hade på facebook bara för att ha vissa av dem... grejen är att det är sådan dålig kvalité. Don't don't like!

Kylig vinterdag - perfekt för fotografering!

Gud, det har varit så fint väder hela dagen! Fick lite smått ångest när jag satt på stadsbussen imorse och bara såg den ljusrosa och ljusblå himlen, så otroligt fint. Det blir verkligen ett speciellt ljus när det är lite kallare såhär som det var idag. Fick i alla fall bild på den fina solnedgången som var runt femsnåret. 

Hoppas ni haft en bra dag idag, det har i alla fall jag haft! 
Puss hej, leverpastej! (Ååh, gud va gott med leverpastej! Jag älskar leverpastej!!)






It's Sunday Sunday gotta get up on Sunday!

Hallihallå!

Har varit en städdag idag, det var faktiskt ganska nice, för det är så jäkla kul när man ser SKILLNAD! Haha.
Sen passade jag på att möblera om i vardagsrummet å, fetnice blev det!

Har även varit ute & fotat, 2 gånger idag! Haha, crazy girl I am! Kallt som satan dock!
Imorn är det skola, tumme ner på det! Aja, på Onsdag är det Anna Ternheim-konsert som gäller och sen är jag ledig halva torsdagen så det är ju ganska fetnice ändå! 

Here are some pics 'cause I don't want to write more now! 
Gonatt på er sötnosar!





































Myslördag!

Halli hallå allesammans!

Idag har jag som sagt varit ute å fotat och sen har jag bara chillat vid datorn och lagat gómiddag. 
Riktigt mysmys hade vi och så fortsätter det snart med lite Jönssonligan och hemgjord chokladtryffel som jag tänkte våga mig på att göra!









Hoppas ni haft en finfin lördag & jag hoppas ni tar vara på chansen att vara med och påverka bloggen genom att rösta på den lilla frågan i inlägget innan, hihi, vore awesome å veta lite vad ni tycker liksom! :') 

Tihi, puss på er! ♥


Rösta här!! :)

webvoter-omröstning
Vad tycker du är roligast att se här på bloggen/vad vill du se mer av?

Filmtips
Fotografier
Kläder & smycken
Mina texter & tankar
Musik
Vardagligt
Övrigt

Se resultat

En liten fotoförmiddag!

Jag drog ut och fotade lite här på förmiddagen med pappis & gullebror. Så här är lite bilder!
































































Laleh - Who started it

Huhu, blir mycket Laleh, men jag blev totalkär när jag hörde den här låten, så nu är jag bara tvungen att dela den! ♥


Gamla bilder bara!



















Kollade på lite gamla bilder nyss & hade bara lust att lägga upp lite ränduumz sådära!
De flesta bilder från förr är borta i och med att min hårddisk gick sönder förut, men liiite finns kvar ändå.

Some die young - Laleh

Laleh har ju nå't speciellt hon alltså! Sådan känsla hennes låtar har! 
Här är en av hennes nya låtar. Älskar texten. Passar ju lite såhär på förintelsens minnesdag å. ♥

Ha en bra kväll hörrni!



Skön känsla att inte skjuta upp

Sååå skönt. För ett par dagar sedan hade jag lite ångest för att vi hade fått en stor hööög med uppgifter i skolan (uppsatser & läxor, etc.). Det jobbigaste var väl den historiauppsats jag skulle skriva. Men igår, tror jag faktiskt att jag lyckades skriva klart den, i alla fall till största del, vilket var en gryyym lättnad. 

Det är en skön känsla asså. När man känner att man gjort något riktigt bra och sen belöna sig själv efteråt och bara njuta... Jag har verkligen försökt att börja att göra alla läxor på en gång istället för att skjuta upp dem, vilket är grymt mycket skönare, tipsar tipsar!



Så nu är jag faktiskt värd en chillirillii helg med bara massa roligheter, faktiskt! :)

Har lust att dra någonstans imorn, bara varsomhelst där det är fint att fota, något tips till lilla mig? 





Puss hej leverpastej ♥



Den 27 januari

Hej allihopa.
Det har varit en ganska jobbig dag idag. Som ni kanske vet är det minnesdagen idag för förintelsens offer under andra världskriget. Vi har haft som en liten minnesdag i skolan också och har kollat på en film om, inte andra världskriget, men om det folkmord som ägde rum i Rwanda år 1994 mellan hutuer & tutsier. Tårarna kom titt som tätt, vilket kanske inte är så konstigt och nu när jag kom hem kände mig väldigt trött och mosig.

Jag förstår verkligen inte hur man kan göra något så'nt här, jag förstår verkligen inte. Detta hat... mot människor, människor som i grund och botten var helt oskyldiga. Det är hemskt. Det känns så orättvist att de inte fick leva, leva sitt egna liv som bara de skulle ha rätt att bestämma över... att svälta, jobba eller bli slagen till döds, eller att gasas ihjäl... usch... jag vill inte tänka på det. Men jag måste, alla måste.. vi måste minnas hur fel det kan bli, så att vi själva inte gör något sådant här. Stackars stackars människor...



Något som lättade upp stämningen och gjorde mig betydligt gladare var att mina fotoprylar som jag beställde i onsdags hade kommit, så nu blir det en massa fifflande och experimenterande. Tihi. Jag köpte en filterhållare inkl. en adapterring till den, ett gråfilter ND4, ett polarisationsfilter och ett motljusskydd. Saker jag länge gått och suktat efter. Nästa gång blir det antagligen en extern blixt, en reflexskärm och en kameraväska, japp japp!




Detta finns på tvspelsweb.se, en suuuperbra nätsida ifall du vill ha snabb leverans och direkt hem i brevlådan! Jag beställde i onsdagskväll och jag hade fått det nu när jag kom hem. Hihi, awesome!

Nä, ikväll ska det bli en liten myskväll har jag bestämt! Kolla på lite film och äta goood mat, japp så blire!

Trevlig helg allesammans, pusssssss & ta hand om varandra! ♥


Filmtips!

Tänkte bara tipsa om en sevärd film som jag såg på spanskan tidigare i veckan. Denna tipsas för folk som har tålamod, den kan nämligen vara lite långdragen då och då, men ändå är den verkligen såå bra. Det handlar om en man som 26 år tidigare dyker ner från en klippa, samtidigt som tidvattnet drar tillbaks så att han slår nacken i bottnen och blir förlamad i hela kroppen, förutom i ansiktet. Efter det förändrades hans liv drastiskt och han har bara en vilja som han vill få igenom, att dö.
Den kan vara ganska jobbig och sorglig, men ändå så fin och vacker på något sätt. Sjukt mysig film enligt mig.
Mar adentro (Hav inombords) heter den med den spanska titeln och Gråta med ett leende heter den på svenska.
Se den!

Trevlig fredags-info.

Fredag igen. Shit, har redan gått en och en halv vecka i skolan. Går så hiiiimla snabbt. Om 31 dagar är det sportlov och nu är det fredag, mysfredag. Helt underbart. Är hemma hos mammi igen efter 2-3 veckor, har saknat dem ja! Och jhgwfuygqfegyawfigyaefhöuieaf, jag är galen. Ville bara säga det. Puss hej!
Och förresten, kolla nästa inlägg om ni vill ha ett trevligt litet filmtips såhär på kvällen!

Vad är rätt?

Jag läste en blogg idag. En fullständigt meningslös blogg med en massa jäkla bullshit bara (ursäkta språket)! Jag kände att jag blev lite provocerad av all den skit hon försökte proppa i mig, ser att det är massor av kommentarer till varje inlägg och kollar runt lite på dem. Ser hur majoriteten av inläggen är rent av hatiska. Fula och råa ord och påhopp mot bloggerskan... & det är då jag börjar fundera. Om man nu tycker att det är så taskigt av henne att säga sådana där saker i bloggen, varför sjunka till hennes nivå då och börja tjafsa och slösa en massa onödig tid och energi själva för? Jag förstår inte riktigt poängen med att skriva saker som "jävla fitta, du är helt dum i huvudet och ful som stryk" och sedan tro att det blir bättre. Vad gör det för skillnad egentligen? Jag tycker bara att det är sjuukt taskigt. Grejen är att det känns som att väldigt många drar sig till sådana här bloggerskor som bara provocerar bara för att vara taskiga mot dem tillbaka. Förstår verkligen inte ibland.
& kom ihåg - om ni verkligen vill få folk att sluta hålla på att fjompa sig, så ignorera dem istället. För ni vet, utan er så skulle de inte ha någon motivation att fortsätta. Utan läsare - inte kul att blogga.

Awesome låt <3


Barnslig i sinnet

Haha helt galet hur galen jag är i barnfilmer. Haha, just loooove some of them. Humorn är helt älskvärd & sådan humor finns riktigt inte i så många vuxenfilmer liksom. Antingen är det deckare, som jag i och för sig gillar, eller så är det meningslösa amerikanska filmer som bara går ut på att förstöra för varandra. Haha, ja vet, det är lite grovkategoriserat, men lite så äre ju faktiskt. 


Men dessa barnfilmer har något litet extra tycker jag, vet inte hur många gånger jag har kollat på dem, sååå bra!

  • Madagaskar

  • Hitta Nemo

  • Paul

  • Dumma mej


Jaja, nu ska jag kollar på madagaskar med lillebrorsan, haha. Ha en bra lööördag allesammans!

Sommar ♥

Gud vad jag saknar sommarvärmen just nu. Brukar inte göra det så mycket annars, men nu tycker jag faktiskt att det är dags. Om vi inte får någon snö så kan vi lika gärna få sommar på en gång, punkt slut. Haha. 37 dagar till sportlovet i alla fall, woho!



♣ ♠


It hurts

Det enda jag vill är att glömma.

Glädjespridare på hög nivå.

Shit, vilken härlig människa han verkar vara! Läs den här artikeln, i alla fall jag känner mig glad när jag läser sådant här!
http://www.gucamole.se/#!/entry/2430

Slödag

Vaknade kvart över ett och gjorde i ordning lite frukost till mig. Åh, älskar när man är ledig och kan göra i ordning något lite extra å lyxa till tillvaron lite! Satte mig sedan framför datorn och nu plöjer jag Gossip Girl, avsnitt efter avsnitt. Haha. Snacka om lat, men det kanske är bra att vila upp sig såhär dagarna innan skolan börjar, uuuääh, vill inte tänka på det. Ångest.

Awesome series.

Shit, Vampire Diaries är såå bra! Jag älskar verkligen den serien. Den har typ allt. & nu har den börjat igen efter sitt uppehåll, happyhappyhappy! Så nu väntar jag bara på att nästa avsnitt ska komma ut så att jag kan kolla mera! Längtar redan. Vill se meeeeer!




För att fylla ut tomrummet av de saknade avsnitten så har jag börjat kolla på Gossip Girl igen. Har verkligen saknat den serien. Förut när den gick på tvn så missade jag alltid avsnitt då och då och tillslut hade jag verkligen ingen koll längre så nu har jag tänkt ta igen allt jag missat, wohoo! 




Borde egentligen gå och sova. Jag har lovat mig själv att vända om dygnet igen nu till skolan börjar så att jag verkligen kan somna dagen innan. Men det är ju så bra, Gossip Girl, så jag tror nog ändå jag kollar några avsnitt till...

Gaaash vad jag hatar att jag gör så här, men jag vill ju seeee.....................




Bilder från det förrförra Stockholmsbesöket.










Följ med mig



Följ med mig bort någonstans.
Någonstans där vi slipper allt, släpper allt. 

Vi gör allt vi kan, 
för att kunna göra det vi vill. 
Men ta allt med en nypa salt.

För det ska mycket till,
om vi ska göra allt det här. 

Du hinner slå en drill eller två, 
& vi må leva i en slitsam atmosfär.
Om detta skall gå till sist. 

Ja, detta borde gå, 
med lite list & med hjärnor två. 

Följ med mig bort någonstans.

Följ med mig...

Vill ha & har nu, haha.

Jag vill ha en jumpsuit :( 
Äre någon som har lust att skänka en liten slant till en liten fattiglapp som mig? Eller ah, jag vill ju köpa en ny hårddisk också så jag troooor jag ska prioritera det istället... men ändå, I want it and I can only pick one of them! :( 


Juste, har ju fått mitt nya objektiv nu också, så det är det jag använt när jag var i Stockholm (en Canon EF 50mm f/1,4). Blir kanonbilder tycker jag, men det är väldigt ovant för mig som är van vid att kunna zooma & ibland vill man verkligen kunna zooma ut när man inte kan backa till det läge man vill komma till, om ni förstår hur jag menar, så det är lite jobbigt. Men man vänjer sig :)


Jaja, nu ska jag prova göra en rörlig gif-bild, vi får se hur det går, haha!


Puss på er!





Stockholmsutflykt den sjätte januari.



Hejsan hoppsan!

Idag är vi trötta, jag & Linnea. 

Igår var vi i Stockholm och fotade och hade skoj, träffade Allan och utforskade nya platser. Hade det awesome helt enkelt. Mycket frisk luft och motion fick vi också (om man nu kan kalla stockholmsluften för "frisk"...). 

Här var vår materia:


Fint va??


Här är lite bilder å!




























Film som väcker tankar + lite spooky things!

Idag har jag kollar på TVÅ filmer!! Det är verkligen rekord för mig, haha. Nä, inte rekord då, men det var längesen jag kollade på mer än en på en och samma dag, jag kollar ju knappt på film över huvudtaget. 

Först kollade jag på den sista Pirates of the Carribean med lillebrorsan & sen kollade jag på Inception med min halvsovande pappa, haha. Båda var faktiskt riktigt bra måste jag säga & jag veeeeet, jag är lite seg som inte hade sett Inception förrän nu, hehe. Måste säga att jag blev rädd och förvirrad av mina tankar som kom efter den filmen, haha. Jag typ "vadå, är det på det här sättet buddhisterna tror att vi återföds typ?!" Jag menar... i filmen när de drömmer så kommer de upp till den riktiga världen när de dör & sen så pratar de ju om att den riktiga världen kanske inte ens är riktig, så isåfall kanske det blir samma sak då som när man drömmer, att man kommer tillbaka till livet igen, fast bara upp en nivå typ?! Isåfall känns det som att det är som att återfödas, vilket är lite läskigt. 
Don't know why, men jag har alltid (okej inte alltid, men whatever) varit fascinerad av buddhismen, tänk om de faktiskt har rätt och att vi faktiskt verkligen återföds här på jorden? Jag tycker det är lite läskigt, men ändå känns det vettigt på något sätt... vad skulle annars hända med oss? Att vi blir själar som stannar kvar på jorden köper jag kanske, men att vi hamnar i himlen eller helvetet känns bara som bullshit, sorry alla troende!

En liten läskig sak som jag kan berätta angående återfödsel och så'nt, är att när en kompis till mig var liten började hon helt plötsligt babbla på typ ryska eller något sådant språk, bara sådär. Hon kunde inte något annat språk än svenska och hon var typ bara fyra, så föräldrarna blev ju helt chockade. Men det var inte allt, sen började hon berätta om att hon hade sett sin mormor och morfar förut, fast när de bodde i Ryssland eller vad det nu var och hette några helt andra namn. Hon bara rabblade upp allt det där, skitskumt

Så lite på grund av det så tror jag på återfödsel. Jag har även hört att när man är barn så är man mer öppen för så'nt där, det och för att se spöken.

Visste ni att jag tror på spöken? Nä, förstod väl det, hehe. Nej men jag känner faktiskt folk som blivit utsatta av spöken på riktigt. Förr, när jag var mindre och såg det här "medium" någon gång eller så, var jag mycket skeptisk. Det var ju liksom tv & mamma & pappa har ju säkert försökt inbilla mig att det inte finns sådant när jag var mindre. & visst, de på tv hittar säkert bara på, men nu vet jag faktiskt andra saker som gör det mer trovärdigt. 

Många blir nog lite skärrade av att tänka på sådant här, men jag har hört att de flesta spöken faktiskt är snälla och om man bara låter de vara så gör de ingenting. En jag känner kan faktiskt känna av när det är ett spöke i rummet, för då blir det alldeles kallt, just på en fläck. Det kan liksom vara varmt överallt i rummet förutom precis just på en liten "fläck". Men det är inte alla som känner det här, för man måste vara öppen för det. Om man är lite rädd och så så vet kroppen det och stänger därför av på något sätt. Om man nu skulle känna, som den här personen jag känner gör, så kan man bara be spöket att lämna en i fred, så gör den det. 

Dessutom så känner jag en annan som har ett spöke i sitt hus och ytterliggare en annan som hade det och detspöket var faktiskt argt. Han brukade lägga sig i hennes säng och det var alldeles iskallt där när hon skulle gå och lägga sig och hon kunde riktigt känna fruktan för den. Men det var typ på grund av att det hade hänt något hemskt i huset innan och att spöket inte kunde släppa det. 

Asså när jag berättar det så här så känns det väldigt galet, men ni får tro vad ni vill. Men liksom, vad händer annars när man dör då? & var fick man idén om att det skulle kunna finnas spöken annars ifrån då? Fantasin? 

Jäklar vad jag har spårat nu, men det är skönt att skriva av sig lite. Hoppas att jag inte har skrämt upp er nu bara... tycker själv att det är väldigt intressant ja!

Oj, klockan är redan kvart över fyra, nu måste jag soooooova för imorgon kommer farfar och ska hjälpa mig med att sätta upp en spegel i mitt rum! 

& juste, förresten... mitt objektiv har kommit nu! HAPPPYYYY
Så på fredag så ska jag & Linnea ner till sthlm och fotafotafota!

& det kommer bilder från när jag var i sthlm förra gången, men det tar lite tid bara, huhu.


PUSSSS ♥

Ny header

Shit, har suttit och försökt göra en snygg header i flera timmar & nu är jag äntligen klar. Vet inte riktigt hur resultatet blev, jag tycker att det är jättesvårt att säga själv, men aja, nu får den se ut så här ett tag! Ni ska bara veta hur många olika alternativ jag hade på hur den skulle se ut, så det var allt annat än lätt att komma fram till någonting! 
Hur tycker ni att den blev då? 



Someone like you

Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you, too
Adele

I certainly changed my mind

I'm falling in love with your favourite song
I'm gonna sing it all night long
I'm gonna dance with somebody
Dance with somebody
Dance, dance, dance

- Mando Diao

If I had been more drunk, I'd probably said that I love you.
But I'm certainly a coward, at least until I prove the opposite.

Chillmode - ON

Hemma nu efter en kanonhelg hos Robin! Ska bara ligga och såsa hela kvällen efter att ha ätit potatisgratäng, fläskkotlett (eller vad det nu är) rattatouille & kantarellsås! Mumma? Yes, very tasty mama!
Ska nog titta på en massaa film eller nån av mina serier, spela temple run (som är min nya drog på ipaden) & även längta maaaassaaaa efter mitt objektiv som jag har beställt. Fan vad jag ska foooootaaaaaa! Häppyfejs.
Jaja, bye bitches! 

Ps. Juste! Imorn eller när det nu är så börjar ju Vampire diaries igen, LYCKA!?!? Ds.

Ps2. Fattar verkligen inte de som typ svälter sig själva medvetet. Mat är typ det godaste som finns! Om det är god mat äter jag till och med det hellre än godsaker. Mummis! Ds2.

New Year

Vaknade för typ två timmar sen. Är hos Robin & alla är trötta och sega, haha kul. Hade en lyckad nyårsafton i alla fall, riktigt awesome. Inte för att det blev så mycket till fyverkerier, men vi lyckades ändå roa oss kan jag lova!
Hoppas på ett awesome år nu, hihi.
Pussss

RSS 2.0